06:02 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν στα στενά της Ταϊβάν, μερικά μόλις 24ωρα μετά από ασκήσεις του στρατού της Κίνας στην περιοχή.

Δύο βομβαρδιστικά τύπου B-52 καθώς και ένα αεροπλάνο ανεφοδιασμού MC-130J Commando II, έστειλαν στα Στενά της Ταϊβάν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα αεροσκάφη «παρακολουθούνταν στενά» καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης τους στην περιοχή. Από την πλευρά της, πάντως, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δεν έχει προχωρήσει σε επιβεβαίωση ή διάψευση της πληροφορίας.

Η συγκεκριμένη πτήση των αμερικανικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε μερικά 24ωρα μετά από στρατιωτικές ασκήσεις που εκτέλεσε η Κίνα στην περιοχή, δηλαδή στο θαλάσσιο στενό που χωρίζει την Ταϊβάν από την ηπειρωτική Κίνα. Στις 9 και στις 10 Φεβρουαρίου, οι κινέζικες στρατιωτικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησαν τις ασκήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Οι κινέζικες στρατιωτικές περιπολίες, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, είναι νόμιμες και κρίνονται ως απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της κατάστασης στην περιοχή, στα Στενά της Ταϊβάν, διαφυλάσσοντας την κυριαρχία της Κίνας», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας.

Αν και η Ταϊβάν θεωρεί εαυτόν αυτόνομη χώρα, η κυβέρνηση της Κίνας τη θεωρεί ως αποσπασμένη περιοχή. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, επισήμως, θεωρούν το θέμα μη διευθετημένο και έχει αναπτύξει σχέσεις με την κυβέρνηση της Ταϊβάν, προμηθεύοντας το νησί με στρατιωτικό εξοπλισμό, παρά τις διαμαρτυρίες της Κίνας.

Το περιστατικό με τις πτήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών, δεν είναι το πρώτο, καθώς οι ΗΠΑ συχνά αποστέλλουν στρατιωτικές δυνάμεις σε περιοχές που υποτίθεται διεκδικεί η Κίνα. Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ συχνά στέλνουν στρατιωτικά πλοία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στο πλαίσιο της ελευθερίας στις θαλάσσιες επιχειρήσεις, παρά την απαίτηση του Πεκίνου να σταματήσουν οι ΗΠΑ τέτοιες ενέργειες, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «προκλητικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολύνεκρη αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στην Ταϊβάν: Νεκρός ο αρχηγός του γενικού επιτελείου

Φωτογραφίες: Το νέο αεροπλανοφόρο της Κίνας εντοπίστηκε από δορυφόρους στη νότια Σινική Θάλασσα

Tags:
μαχητικά αεροσκάφη, Θάλασσα της Νότιας Κίνας, Κίνα, Ναυτικό, αμερικανικό Ναυτικό, στρατός, αεροπλάνα, Ταϊβάν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK