16:46 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ειδικοί στην επαρχία Χουμπέι δημιούργησαν μια νέα μέθοδο διάγνωσης, στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του ιού.

Οι επιστήμονες της Επιτροπής Υγείας της επαρχίας Χουμπέι, ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο διάγνωσης του κορονοϊού, COVID-19, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τις τοπικές αρχές. Έτσι, πιστεύεται πως έγινε ένα ακόμα βήμα για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του φονικού ιού, με τους ειδικούς να συνεχίζουν να προσπαθούν να βρουν εκτός από τρόπους διάγνωσης και τρόπους θεραπείας.

«Σύμφωνα με τη νέα μέθοδο, οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι εξέτασαν ύποπτα περιστατικά και άλλαξαν τα αποτελέσματα της διάγνωσης. Νέοι ασθενείς διαγνώστηκαν σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία» ανέφερε σε ανακοίνωση της η επιτροπή υγείας.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό COVID-19 σε ολόκληρη τη χώρα, έχει φτάσει τους 48.206, ενώ ο αριθμός των θυμάτων τα 1.310 άτομα.

Η απαρχή της επιδημίας

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού, εντοπίστηκε αρχικά στην πόλη Γουχάν, στα τέλη του Δεκέμβρη του 2019 και από τότε έχει εξαπλωθεί σε 25 χώρες. Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα, εξαιτίας της ταχύτητας της μετάδοσης του ιού.

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού, που ονομάστηκε COVID-19, έχει επιβεβαιωθεί πως μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ συνεχίζει να εξαπλώνεται σε περιοχές της Κίνας αλλά και έξω από τη χώρα. Την ίδια ώρα, πολλοί οργανισμοί και χώρες, στέλνουν υγειονομικό εξοπλισμό και προμήθειες στην Κίνα προκειμένου να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του ιού, με τη Ρωσία να αποστέλλει δύο εκατομμύρια μάσκες μιας χρήσης.

Αξιωματούχοι υγείας σε όλο τον κόσμο, έχουν επιβάλλει αυστηρά μέτρα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την εξάπλωση, ενώ όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα σε πολλά αεροδρόμια ανά τον κόσμο και που εμφανίζουν ακόμα και απλά συμπτώματα γρίπης, αμέσως μετακινούνται και περιορίζονται σε καθεστώς καραντίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν»

Κορονοϊός: Βρετανοί δοκιμάζουν νέο εμβόλιο για τη θεραπεία σε ποντίκια

Tags:
κρούσματα, θύματα, COVID-19, κορονοϊός, Γουχάν, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK