04:42 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (87)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάνοντας ακόμη και κινήσεις «έκπληξη».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανασχημάτισε την κυβέρνησή του την Πέμπτη, διώχνοντας και διορίζοντας υπουργούς σε θέσεις «κλειδιά» στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Τζόνσον σκόπευε να προβεί σε αυτή την κίνηση αφού κέρδισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Αυτή η νίκη επέτρεψε στον Τζόνσον να προχωρήσει με το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο μήνα, τηρώντας έτσι την προεκλογική υπόσχεσή του.

Τώρα η συντηρητική κυβέρνησή του αντιμετωπίζει την ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση της διαπραγμάτευσης μιας νέας σχέσης με την ΕΕ των 27 κρατών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι δύο πλευρές επιδιώκουν να έχουν μια συμφωνία που να καλύπτει το εμπόριο, την ασφάλεια και άλλους τομείς που ισχύουν έως ότου η μεταβατική περίοδος λήξει στις 31 Δεκεμβρίου.Ο Τζόνσον ξεκίνησε τον ανασχηματισμό «απολύοντας» τον υπουργό Βόρειας Ιρλανδίας, τον Τζούλιαν Σμιθ, σε μια κίνηση «έκπληξη».

Εκτός από τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου του, ο Τζόνσον πρέπει να διορίσει έναν νέο επικεφαλής για τη διάσκεψη για την αλλαγή του κλίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, την οποία η Βρετανία πρόκειται να φιλοξενήσει αργότερα φέτος.

Η σύνοδος κορυφής πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη το Νοέμβριο.

Ο ανασχηματισμός ξεκίνησε απότομα, με την αποπομπή την περασμένη εβδομάδα της Κλερ Ο’ Νιλ πρώην υπουργό της βρετανικής κυβέρνησης που διορίστηκε πέρυσι.

Θέμα:
Brexit (87)
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Κυβέρνηση, Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK