03:01 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι βροχές των τελευταίων ημερών στην Αυστραλία έχουν βοηθήσει κατά πολύ στην κατάσβεση την καταστροφικών πυρκαγιών αλλά δημιουργούν πλημμύρες.

Οι βροχές που σημειώνονται στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες, έχουν βοηθήσει κατά πολύ στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων της Νέας Νότιας Ουαλίας, να περιορίσουν τις πυρκαγιές, σύμφωνα με δηλώσεις τους την Πέμπτη.

«Σε μια κατάσταση πυρκαγιάς που μέχρι τώρα ήταν κάτι πολύ τραυματικό, εξουθενωτικό και αγχωτικό, για πρώτη φορά αυτή την εποχή, οι πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία, έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, χρειάστηκε πολλή δουλειά από όλους τους πυροσβέστες, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις κοινότητες» δήλωσε ο Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ρομπ Ρότζερς.

​Σύμφωνα με το Accuweather, το Σίδνει, πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, δέχθηκε τις μεγαλύτερες βροχοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, στην πόλη έπεσαν 15 ίντσες νερού σε τέσσερις ημέρες, που είναι τρεις φορές περισσότερο από την ποσότητα νερού που δέχεται η πόλη συνήθως, ολόκληρο τον Φεβρουάριο.

​Αν και η έντονες βροχοπτώσεις έχουν σβήσει πολλές από τις φωτιές, έχουν επίσης προκαλέσει και πλημμύρες στο Σίδνεϊ και στα Blue Mountains, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον 100.000 διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Σίδνεϊ αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το BBC.

​Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας έχει προειδοποιήσει πως οι περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες πλέον σε πλημμύρες και σε ορμητικά νερά, τα οποία περιέχουν και συντρίμμια. Προειδοποιήσεις για πλημμύρες, έχουν εκδοθεί για τη Νέα Νότια Ουαλία και το νότιο Κουίνσλαντ, σύμφωνα με το BBC.

​Η βροχή ήρθε στη χώρα, αφού πρώτα οι φωτιές έκαψαν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια εκτάρια γης και σκοτώνοντας 33 ανθρώπους και περίπου 1 δισεκατομμύριο ζώα, από τον Σεπτέμβριο του 2019. Η Υπηρεσία Αγροτικής Πολιτικής, Νερού και Περιβάλλοντος, την Τρίτη, ανακοίνωσε πως για 113 είδη ζώων πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα, λόγω της ζημιάς στο περιβάλλον στο οποίο ζουν από τις φωτιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά τις πυρκαγιές ο κυκλώνας Ντέμιεν απειλεί την Αυστραλία

Μικρός μαχητής της ζωής: Μικρούλι πόσουμ σώθηκε από τις πυρκαγιές στο Νησί των Καγκουρό - Βίντεο

 

Tags:
Σίδνεϊ, πλημμύρες, βροχές, Πυροσβεστική, πυρκαγιά, φωτιά, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK