05:14 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το γεγονός πως στην Τουρκία επικρατούν αντι-ρωσικά αισθήματα, αποκάλυψε ο Ρώσος πρέσβης στη χώρα, Αλεξέι Έρκοφ, μιλώντας στο Sputnik.

Η κλιμάκωση της έντασης στην επαρχία του Ιντλίμπ, έχει δημιουργήσει αισθήματα κατά της Ρωσίας στα τουρκικά social media, επισημαίνει ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αλεξέι Έρκοφ, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Sputnik την Πέμπτη, προσθέτοντας μάλιστα, ότι έχει απειληθεί και ο ίδιος.

«Όλα αυτά (τα αντι-ρωσικά αισθήματα) συνέβησαν μια φορά, πριν από πέντε χρόνια. Μόνο που τότε αφορούσε το Χαλέπι αντί για το Ιντλίμπ. Πως έληξε; Με μια αεροπορική κρίση και τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ» σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Επισημαίνει δε, ότι διάφορες αναρτήσεις σε μπλογκς, είναι γεμάτες από μίσος και θυμό, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην σκέφτονται καθαρά και λογικά.

«Υπάρχει ένας δισταγμός στο να καταλάβουμε τον εταίρο μας, τη λογική των ενεργειών του, στο να ακούσουμε τα λόγια τους και το δικαίωμά τους να έχουν τη δική τους οπτική γωνία, η οποία είναι διαφορετική από αυτό που συντελείται. Αυτό το είδος συμπεριφοράς, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους» σημειώνει ο διπλωμάτης.

Η κατάσταση στο Ιντλίμπ

Όσον αφορά την κλιμάκωση στο Ιντλίμπ, ο Έρκοφ περιγράφει ως «απίθανη» μια υποχώρηση των συριακών δυνάμεων από την περιοχή.

«Ο συριακός στρατός μάχεται σε περιοχή κυριαρχίας του, για τα δικαιώματα του λαού του, για το δικαίωμα να ζουν όπως οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους συνήθιζαν. Έτσι, έχει ελευθερώσει πολλούς κατοίκους από παράνομες ένοπλες ομάδες καθώς και τον στρατηγικό δρόμο Μ5, τις τελευταίες ημέρες και είναι απίθανο για κάποιον να υποχωρήσει τον στρατό του, όταν αναπτύσσεται».

Επίσης, μίλησε και για το θέμα των τουρκικών παρατηρητηρίων. «Όταν αποφασίσαμε στο Σότσι για την συνεχιζόμενη ύπαρξη τους, εννοούσαμε πως θα παρακολουθούσαν την εφαρμογή της κατάπαυσης πυρός και των συμφωνιών. Αλλά οι συμφωνίες δεν τηρήθηκαν, μάχες ακόμα διεξάγονται και έτσι το ερώτημα προκύπτει: γιατί συνεχίζουμε την παρακολούθηση; Τι λειτουργίες πραγματοποιούν αυτές οι εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι στην ουσία αμυνόμενες τοποθεσίες;» κατέληξε ο πρέσβης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακάρ για Ιντλίμπ: Θα χρησιμοποιήσουμε βία σε όσους δεν τηρούν την κατάπαυση πυρός

Η Τουρκία υποστηρίζει πως «εξουδετέρωσε» ακόμα 55 στρατιώτες της Συρίας στο Ιντλίμπ

Tags:
πρέσβης, Ιντλίμπ, Συρία, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK