09:51 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την προηγούμενη εβδομάδα οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ανέπτυξαν διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό, ο οποίος αποδείχθηκε ελαττωματικός.

Σε ένα σοβαρό λάθος φαίνεται πως υπέπεσαν οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, αφού το Κέντρο για την Πρόληψη και Έλεγχο Ασθενειών της χώρας, ανακοίνωσε πως υπάρχουν ελαττώματα στις συσκευές διάγνωσης για τον κορονοϊό, COVID-19.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ανοσολογίας και Αναπνευστικών Ασθενειών, Νάνσι Μεσονιέρ, «μερικές από τις πολιτείες έχουν διαπιστώσει κάποια αμφισβητήσιμα εργαστηριακά αποτελέσματα».

«Εργαζόμαστε στενά ώστε να διορθώσουμε το θέμα και όπως λέμε εξ’ αρχής, η ταχύτητα είναι σημαντική, αλλά εξίσου, ακόμα και πιο σημαντικό στην υπόθεση, είναι να είμαστε σίγουροι πως τα εργαστηριακά αποτελέσματα είναι σωστά». «Σε μια κατάσταση όπως αυτή, ξέρουμε πως τα πράγματα δεν γίνονται πάντα όπως πρέπει και όπως θέλουμε» πρόσθεσε.

Η δημιουργία του διαγνωστικού κιτ

Το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ανέπτυξε μια εργαστηριακή συσκευή, κιτ, διαγνωστικού ελέγχου, αποστέλλοντας περίπου 400 σε αμερικανικά και διεθνή εργαστήρια. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία σημείωσε πως το κάθε κιτ, είναι ικανό να εξετάσει περίπου 700-800 δείγματα ασθενών.

Την ίδια ώρα που η Μεσονιέρ ισχυρίστηκε πως «περισσότερες από 30 χώρες» είχαν λάβει τα συγκεκριμένα κιτ, παρότι οι New York Times ανέφεραν, λίγο αργότερα, ότι η ίδια η Μεσονιέρ ανακάλεσε τις δηλώσεις της, λέγοντας πως τελικά δεν εστάλησαν κιτ εκτός των ΗΠΑ, επειδή εντοπίστηκε το ελάττωμα.

«Το τεστ είναι ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσεις αν έχεις μολυνθεί» δήλωσε η Τζιν Μαράτζο, ειδική λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, στους New York Times. «Τα χρειαζόμαστε για την καταμέτρηση των κρουσμάτων. Μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ποιος έχει μολυνθεί. Μπορούμε έτσι, να φροντίσουμε τους ανθρώπους αυτούς, αν διαθέτουμε τη θεραπεία και μπορούμε να τους απομονώσουμε».

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών την Πέμπτη, ανέφερε πως στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί 15 κρούσματα του COVID-19 και πως περισσότεροι από 600 άνθρωποι που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην κινεζική πόλη Γουχάν, «παραμένουν σε ομοσπονδιακή καραντίνα και παρακολουθούνται στενά, ώστε να περιοριστεί η μόλυνση»

Σε παγκόσμια κλίμακα, ο ιός έχει κοστίσει τη ζωή σε 1.370 ανθρώπους ενώ 60.000 άτομα έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Ενιαία πολιτική από πλευράς ΕΕ – Πρόταση Κικίλια για ηλεκτρονική πλατφόρμα

Κορονοϊός: Οι περιγραφές δύο Ελλήνων που ζουν στην Κίνα - «Οι δρόμοι είναι άδειοι, υπάρχει φόβος»

Tags:
κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK