01:27 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε πως η Τουρκία θα εγγυηθεί την ασφάλεια του ρωσικού διπλωματικού προσωπικού στη χώρα.

Το Κρεμλίνο εκτιμά ότι η Τουρκία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών και όλων των Ρώσων που διαμένουν στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις απειλές κατά του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τουρκική πλευρά θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Ρώσου πρέσβη και όλων του προσωπικού, όλου του προσωπικού των ρωσικών εταιρειών και των ρωσικών διπλωματικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης και πνεύμα των διμερών μας σχέσεων», δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία διατηρούν στενή επαφή σχετικά με την κατάσταση στην Ιντλίμπ σε επίπεδο προέδρων, υπουργείων άμυνας και εμπειρογνωμόνων.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αλεξέι Γερκόφ, δήλωσε ότι παρατήρησε αύξηση του αντιρωσικού αισθήματος στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι δέχτηκε άμεσες απειλές, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Τι είπε ο Πεσκόφ για το ενδεχόμενο ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ρωτήθηκε ακόμη για το ενδεχόμενο έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία.

Κληθείς να απαντήσει εάν το Κρεμλίνο θα εντολή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδήλωση οδηγία που θα συνιστούσε σε Ρώσους τουρίστες να αποφεύγουν ταξίδι στην Τουρκία, ο Πεσκόφ απάντησε ότι αυτή είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρέπει να το γίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.

Tags:
Ντμίτρι Πεσκόφ, πρέσβης, Τουρκία, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK