05:32 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο στρατός της Ινδίας ισχυρίζεται ότι Πακιστανοί στρατιώτες παραβίασαν την κατάπαυση πυρός στη Γραμμή Ελέγχου στην περιοχή Πουντς.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, θανατηφόρο χτύπημα σε τέμενος είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τρεις.

Μετά το περιστατικό η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα στο Κουναϊγιάν στην περιοχή Πουντς και ανακάλυψε κρησφύγετο τρομοκρατών.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκε κρησφύγετο τρομοκρατών με όπλα και πυρομαχικά» ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Ραμές Ανγκράλ, σύμφωνα με την India Today.

Η ένταση κλιμακώθηκε τον Αύγουστο του 2019 όταν ο πρόεδρος της Ινδίας Ραμ Ναθ Κόβιντ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο ανακαλούνταν το άρθρο 370 του συντάγματος, που διασφάλιζε το ειδικό καθεστώς σε Τζαμού και Κασμίρ που ισχύει εδώ και δεκαετίες.

Το Τζαμού και το Κασμίρ διαχωρίστηκαν σε δύο εδαφικές ενώσεις υπό τον έλεγχο της Ινδίας, γεγονός που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Πακιστάν.

Η Ινδία και το Πακιστάν αντιμάχονται για την περιοχή του Κασμίρ από το τέλος της Βρετανικής κυριαρχίας το 1947. Παρά την κατάπαυση πυρός που επιτεύχθηκε το 2003 μετά από μήνες ένοπλων συγκρούσεων, η αποσταθεροποίηση στην περιοχή συνεχίστηκε, οδηγώντας στη δημιουργία ομάδων εξτρεμιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πιθανός πόλεμος μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας θα είναι «γρήγορος, βρώμικος και θανατηφόρος»

Tags:
νεκρός, επίθεση, τζαμί, Πακιστάν, Ινδία, Κασμίρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK