13:48 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο Μόναχο έχει μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που θα συμμετάσχει στις εργασίες της 56ης Διάσκεψης Ασφαλείας

Η Ευρώπη χρειάζεται να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, αλλά όχι σε βάρος άλλων χωρών, δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

«Χρειαζόμαστε διαφορετική, βελτιωμένη σχέση της Ε.Ε. με τη Ρωσία και η Ρωσία με την Ε.Ε. Το λέω αυτό εδώ γιατί είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τις μελλοντικές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά όχι σε βάρος άλλων χωρών και ανθρώπων της Κεντρικής Ευρώπης» ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του στην 56η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Η Διάσκεψη του Μονάχου ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ διεξάγεται με τη συμμετοχή 800 αντιπροσωπειών, μεταξύ αυτών και 150 ηγετών κρατών, πρωθυπουργών και μελών κυβερνήσεων. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας είναι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Από ελληνικής πλευράς, στο Μόναχο έχει μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που θα συμμετάσχει στις εργασίες της 56ης Διάσκεψης Ασφαλείας. Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στη Στρογγυλή Τράπεζα για την ασφάλεια στα Βαλκάνια, ενώ στο περιθώριο της Διάσκεψης θα έχει συναντήσεις με ξένους ομολόγους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Συνάντηση Δένδια - Λαβρόφ στο Μόναχο

Tags:
Μόναχο, Διάσκεψη για την Ασφάλεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK