09:22 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το «σχήμα της Νορμανδίας» δημιουργήθηκε το 2014 από τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας ώστε να διευθετηθεί η σύγκρουση στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή και συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης του «σχήματος της Νορμανδίας» στο Παρίσι αλλά και για την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Ζελένσκι.

Το «σχήμα της Νορμανδίας» δημιουργήθηκε το 2014 από τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας ώστε να διαπραγματευτούν για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Συζητήθηκε η εφαρμογή των συμφωνιών που επετεύχθησαν κατά τη σύνοδο κορυφής της Νορμανδίας στις 9 Δεκεμβρίου 2019 στο Παρίσι, καθώς και για τις προετοιμασίες για την επόμενη συνάντηση της ηγεσίας του σχήματος της Νορμανδίας» ανέφερε το γραφείο Τύπου του προέδρου της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στις συμφωνίες για την ανταλλαγή κρατουμένων των δύο χωρών.

«Οι δύο άντρες συμφώνησαν στην ανάγκη εντατικοποίησης της εργασίας στο επίπεδο της συμφωνίας του Μινσκ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι συμφωνίες που επιτεύχθησαν», υπογραμμίζονταν στη δήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είπε η Μέρκελ στον Πούτιν μετά τη συνάντηση των ηγετών του σχήματος της Νορμανδίας

Χαρούμενος ο Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι στο Παρίσι

Tags:
Ντονμπάς, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK