00:46 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός μαστίζει την Κίνα, αλλά όλα άρχισαν από την επαρχία Χουμπέι, γι' αυτό σύμφωνα με αξιωματούχους, περισσότεροι από 25.000 γιατροί απ' όλη τη χώρα έχουν μεταβεί στην περιοχή.

Η επαρχία Χουμπέι είναι αυτή που μαστίζεται περισσότερο από την εξάπλωση του κορονοϊού στην Κίνα, γι' αυτό -σύμφωνα με τις αρχές- περισσότεροι από 25.000 γιατροί έχουν μεταβεί στην περιοχή για να καταπολεμήσουν τον COVID-19, όπως ονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, Ουάνγκ Χεσένγκ, δήλωσε το Σάββατο (15/02):

«Προς το παρόν, έχουν αποσταλεί 217 ιατρικές ομάδες με 25.633 γιατρούς στην επαρχία Χουμπέι για παροχή ιατρικής βοήθειας. Ο αριθμός δεν περιλαμβάνει στρατιωτικούς γιατρούς, οι οποίοι έχουν σταλεί από τον Στρατό».

Επισημαίνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ιατρικών ομάδων βρίσκεται στη Γουχάν, την πόλη στην οποία εντοπίστηκε ο κορονοϊός τον περασμένο Δεκέμβριο, και έτσι στην καταπολέμηση του COVID-19 έχουν ριχτεί 20.374 γιατροί. 

Πλέον ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 25 χώρες και, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχονται 1.523 και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αγγίζει τα 66.492.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι ο ΠΟΥ έχει σημάνει συναγερμό για τη δημόσια υγεία σε όλο τον κόσμο λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Ανθρωπιστική βοήθεια της Ρωσίας προς την Κίνα - Στάλθηκαν δύο εκατομμύρια μάσκες

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
γιατροί, κορονοϊός, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK