19:32 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ελβετικές αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε δεξαμενή πετρελαίου κοντά στο αεροδρόμιο της Γενεύης.

Επίθεση σε δεξαμενή πετρελαίου κοντά στο αεροδρόμιο της Γενεύης κατάφεραν να αποτρέψουν οι μυστικής υπηρεσίες της Ελβετίας, με τη συνδρομή και των αμερικανικών αρχών.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν στην εφημερίδα «Le Temps», μία ομάδα Ελβετών υπηκόων, οι οποίοι είχαν επιστρατευτεί από το Ισλαμικό Κράτος, σχεδίαζε να επιτεθεί στην πετρελαϊκή δεξαμενή την περίοδο Απριλίου – Μαΐου του 2019.

Παρ’ όλα αυτά, τα σχέδια τους υπέπεσαν στην αντίληψη των ελβετικών αρχών, οι οποίες κατάφεραν να αποτρέψουν το τρομοκρατικό χτύπημα.

Μάλιστα, οι τοπικές αρχές έλαβαν μια σειρά πρόσθετων μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας της πετρελαϊκή δεξαμενής.

Ο κύριος ενορχηστρωτής της παρ’ ολίγον επίθεσης εκτιμάται ότι ήταν κάτοικος της Γενεύης, ο οποίος έδινε συχνά το «παρών» στο τοπικό τέμενος.

Οι ελβετικές αρχές θεωρούν ότι ο ίδιος ασπάστηκε στις αρχές του ISIS το 2015. Αυτή τη στιγμή τελεί υπό κράτηση στο συριακό Κουρδιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν για Ιντλίμπ και Λιβύη

Tags:
ISIS, ISIS, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, ισλαμικό κράτος, τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατικό χτύπημα, τρομοκρατία, τρομοκράτες, Ελβετία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK