ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

Μια μικρή εταιρία έξω από την Τεχεράνη στο Ιράν, φτιάχνει και πουλά σημαίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και άλλων χωρών, που προορίζονται και να καούν στις διαδηλώσεις.

Στο Ιράν, 325 χιλιόμετρα μακριά από την Τεχεράνη, βρίσκεται μια μικρή πόλη, η Χομεΐν. Εκεί, μια μικρή εταιρεία, με την ονομασία «Diba Parcham Khomeini», έχει καταφέρει να «θησαυρίσει» φτιάχνοντας και πουλώντας σημαίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών που προορίζονται για… κάψιμο! Όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό, φαίνεται πως στο Ιράν οι σημαίες συγκεκριμένων χωρών – όπως ΗΠΑ, Ισραήλ, Μεγάλης Βρετανίας – είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και οι Ιρανοί τις αγοράζουν για να τις κάψουν στις εκάστοτε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ο ιδιοκτήτης της μικρής αυτής εταιρείας, ο Ghasem Ghanjani, μίλησε στο Sputnik για την επικερδή απασχόλησή του, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι κάθε μήνα το εργαστήριο παράγει περίπου 3.000 σημαίες:

«Εδώ και τρία χρόνια το εργαστήριό μας φτιάχνει σημαίες για διαφορετικούς σκοπούς: εθνικές, θρησκευτικές, σημαίες εταιρειών και σημαίες ξενών κρατών».

Φυσικά, υπάρχουν εποχές μεγάλης ζήτησης, όταν οι σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ ξεπουλούν σε μεγάλους αριθμούς. Για παράδειγμα, όπως λέει ο ίδιος ο Ιρανός ιδιοκτήτης, αυτές οι περίοδοι είναι παραμονές της Ημέρας της Ισλαμικής Επανάστασης, της Ημέρας της Αλ Κουντς, ή της επετείου της «Κρίσης των Ομήρων».

Ο Ghanjani επισημαίνει, επίσης, πως το κέρδος από την πώληση των σημαιών των «εχθρών» είναι πάντα καλό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τον αγοραστή και το για πού προορίζεται η σημαία.

Έτσι, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι οι «κάθετες σημαίες», οι οποίες τοποθετούνται σε κτίρια, γέφυρες και άλλες εγκαταστάσεις.

Η δεύτερη είναι οι λεγόμενες «σημαίες-τραπεζομάντιλα», οι οποίες χρησιμοποιούνται για διάφορα συνέδρια και συναντήσεις.

«Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία που είναι σημαίες για διαδηλώσεις, ή παρελάσεις. Κάθε κατηγορία έχει τα δικά της μεγέθη, και για αυτό είναι δύσκολο να αναφέρω κάποια συγκεκριμένη τιμή. Μπορώ να πω όμως, ότι οι εθνικές σημαίες κοστίζουν από 10 έως 15 χιλιάδες ιρανικά τομάν (σ.σ. κάτι λιγότερο από 1 ευρώ)».

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, πάντως, τονίζει πως γνωρίζει ότι οι περισσότερες σημαίες των «εχθρικών» κρατών καίγονται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, εκφράζει, όμως, την ελπίδα του ότι η κατάσταση στον κόσμο κάποια στιγμή θα αλλάξει:

«Ελπίζω ότι θα έρθει η μέρα που οι άνθρωποι θα ζήσουν όλοι μαζί φιλικά, ειρηνικά και αρμονικά. Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ και η Αγγλία δεν θα κρίνουν τον λαό του Ιράν για το κάψιμο των εθνικών σημαιών τους, ότι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τη θέση του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός και άλλοι θανατηφόροι ιοί: Ασθένειες που μεταδόθηκαν στον άνθρωπο από ζώα

Ρώσος απόστρατος συνταγματάρχης: Εθνικοί προδότες όσοι κάνουν αμυντικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ

Tags:
διαδηλώσεις, Ισραήλ, ΗΠΑ, σημαίες, σημαία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK