18:16 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, περιέγραψε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Τεχεράνη θα επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου με τις ΗΠΑ

Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Τεχεράνη θα επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου με τις ΗΠΑ, περιέγραψε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

«Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ υπό πίεση. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην αμερικανική πίεση και δεν θα διαπραγματευτούμε από θέση αδυναμίας. Η αυξημένη πίεση των ΗΠΑ προς το Ιράν θα αποτύχει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Ξεκαθάρισε δε, ότι η Τεχεράνη θα κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου, μόνο εφόσον οι ΗΠΑ επιστρέψουν στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα και άρουν τις οικονομικές κυρώσεις.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η ιρανική οικονομία έχει καταφέρει να «αποκρούσει» την «αυξημένη πίεση» των ΗΠΑ, ενώ επανέλαβε ότι η ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο είναι αδύνατη, χωρίς τη συνδρομή του Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν διερράγησαν το 2018, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση της Ουάσιγκτον από τη διεθνή συμφωνία του 2015.

Έναν χρόνο αργότερα, η Τεχεράνη ξεκίνησε τη μερική αναστολή της τήρησης των δεσμεύσεων της διεθνούς συμφωνίας, παρά την περί αντιθέτου επιθυμία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ε.Ε. επαναλαμβάνει τη δέσμευση για την τήρηση του ιρανικού πυρηνικού πρόγραμμα

Γάλλος υπουργός Εξωτερικών: Το Ιράν μπορεί να αποκτήσει πυρηνική βόμβα σε 1 με 2 χρόνια

Tags:
κυρώσεις κατά Ιράν, κυρώσεις, ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, JCPOA, πυρηνικά, ΗΠΑ, Τεχεράνη, Ιράν, Χασάν Ρουχανί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK