18:11 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι βουλευτές της Βόρειας Μακεδονίας ενέκριναν ομοφώνως τη διάλυση της Βουλής, μία εξέλιξη που προλειαίνει το έδαφος για τις πρόωρες εκλογές της 12ης Απριλίου.

Τη διάλυση της Βουλής ενέκρινε ομοφώνως το κοινοβουλευτικό σώμα της Βόρειας Μακεδονίας, προλειαίνοντας το έδαφος για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Απριλίου.

Η διάλυση της Βουλής θεωρούταν απαραίτητο βήμα για την επίσημη έναρξη και της προεκλογικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γειτονική χώρα, από τον Ιανουάριο του 2020, «τρέχει» με υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν και δύο υπουργοί της αντιπολίτευσης.

Ο Ζόραν Ζάεφ, όπως και οι υπουργοί της κεντροαριστερής κυβέρνησης, υπέβαλαν την παραίτησή τους στα τέλη του 2019, μετά το «όχι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Πάντως, δεν αποκλείεται η σχετική διαδικασία να «ξεκολλήσει» εντός του Μαρτίου του 2020, όταν και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση προόδου της Κομισιόν.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στο «όχι» του περασμένου Οκτωβρίου, εμφανίζεται τώρα θετικός στην επανέναρξη των διαβουλεύσεων, εφόσον διαπιστωθεί επαρκής πρόοδος στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποπέμφθηκε η υπουργός της Β. Μακεδονίας που επανέφερε πινακίδα με το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Συμφωνία των Πρεσπών: Με γοργούς ρυθμούς προς την αγκαλιά του ΝΑΤΟ

Tags:
Εμανουέλ Μακρόν, ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK