13:00 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός μόλυνε σαράντα Αμερικανούς πολίτες που βρέθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», το οποίο είναι σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Ο Άντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε πως τουλάχιστον σαράντα Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», στην Ιαπωνία, νόσησαν από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φόσι δήλωσε σύμφωνα με το CBS News:

«Σαράντα από αυτούς έχουν μολυνθεί. Δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Θα πάνε σε νοσοκομεία στην Ιαπωνία».

Οι ΗΠΑ πρόκειται να εκκενώσουν το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, που βρίσκεται σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, από τους πολίτες τους. Διευκρίνισαν, όμως, πως όσοι εμφάνισαν συμπτώματα από τον κορονοϊό, δεν πρόκειται να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο.

Εάν κάποιος από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου αρχίσει να εκδηλώνει συμπτώματα στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή στις ΗΠΑ, θα διαχωριστεί, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Όλοι οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στην Ιαπωνία, οι ΗΠΑ έχουν ναυλώσει πτήσεις, οι οποίες αναμενόταν να αναχωρήσουν από τη Γιοκοχάμα την Κυριακή (16/02).

Σε σχετική ανακοίνωση υποστηρίζεται το εξής:

«Αυτές οι πτήσεις τσάρτερ είναι η μόνη ευκαιρία για τους επιβάτες ώστε να μπορέσουν να πετάξουν μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες έως τις 4 Μαρτίου 2020, το νωρίτερο. Η ημερομηνία αυτή είναι 14 ημέρες μετά την αναχώρηση των υπόλοιπων επιβατών από το πλοίο στις 19 Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση, όσοι αρνηθούν να μπουν σε κάποια από αυτές τις πτήσεις και αντίθετα επιλέξουν να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να περιμένουν 14 ημέρες χωρίς συμπτώματα και δίχως να βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό.

Ύστερα, οι επιβάτες αυτοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ με εμπορικές πτήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Η Κίνα ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου πιθανού φαρμάκου

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρουαζιερόπλοιο, κορονοϊός, Ιαπωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK