ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Όπως προέβλεπε το σενάριο της στρατιωτικής άσκησης, γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» προκειμένου να δοκιμάσουν την αντιαεροπορική ομπρέλα της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου.

Στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «ΤΑΛΩΣ 1 - 2020» πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με τη συμμετοχή και του γαλλικού πυρηνικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle».

Σύμφωνα με πληροφορίες, γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο, προκειμένου να δοκιμάσουν την αντιαεροπορική ομπρέλα της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου.

Όπως μετέδωσε το sigmalive.com, στις 11:25, έγινε απονήωση αριθμού αεροσκαφών, σκοπός των οποίων ήταν να κάνουν εικονικές προσβολές στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Το σενάριο της άσκησης έχει να κάνει με προσβολή σε συγκεκριμένο στρατόπεδο, και υπήρξε συνεργασία με τις κυπριακές μονάδες αεράμυνας μικρού και μέσου βεληνεκούς.

Την πρώτη φάση της άσκησης παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου που περιέγραψε το επιχειρησιακό κομμάτι της άσκησης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την εξέλιξη της κοινής άσκησης με τη Γαλλία, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

«Συζήτησα και μαζί με τους χειριστές των συστημάτων αεράμυνας», δήλωσε, τονίζοντας ότι αυτό που είδαμε σήμερα είναι παράδειγμα της απτής συνεργασίας της Γαλλίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως είπε θα ακολουθήσουν και άλλες ασκήσεις με αντικείμενο την άμυνα, την αεροπορία αλλά και το ναυτικό, ενώ θα γίνουν και ασκήσεις όπου θα συμμετάσχει και ο Ουλαμός Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ), καθώς και άλλες φρεγάτες.

Tags:
στρατιωτική άσκηση, αεροπλανοφόρο, Κύπρος, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK