23:37 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (196)
0 0 0
Βρείτε μας

«Η ΕΕ θα στείλει πλοία στα ανατολικά της Λιβύης για να αποτρέψει το εμπόριο όπλων» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αναπτύξουν μια νέα ναυτική αποστολή ώστε με αυτόν τον τρόπο να εμποδισθεί η είσοδος όπλων στη Λιβύη και να ισχυροποιηθεί το εμπάργκο που είχε αποφασίσει ο ΟΗΕ, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ακόμη, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, των 27 κρατών μελών της Ένωσης, λήφθηκε η απόφαση για την ενίσχυση του εμπάργκο όπλων ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στην σύγκρουση στη Λιβύη.

«Η ΕΕ θα στείλει πλοία στα ανατολικά της Λιβύης για να αποτρέψει το εμπόριο όπλων», δήλωσε ο Ντι Μάιο, και πρόσθεσε πως θα ανασταλούν οι ναυτικές επιχειρήσεις, αν υπάρξει σημαντική αύξηση των αποπειρών μεταναστών να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Αυστρίας επιβεβαίωσαν επίσης την ίδρυση της νέας αποστολής.

Η επιχείρηση «Σοφία» ξεκίνησε το 2015 με στόχο την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και τον έλεγχο του εμπάργκο των όπλων που είχαν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη.

Η εντολή της είχε παραταθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου φέτος, ωστόσο στην πράξη είχε διακοπεί αφού οι χώρες μέλη απέσυραν τα πλοία τους λόγω της άρνησης της Ιταλίας να αποβιβάζονται στο έδαφός της οι διασωθέντες μετανάστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπορέλ: Ενεργοποιείται η επιχείρηση «Σοφία» για το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη

Εμπάργκο όπλων στη Λιβύη: Ποια είναι η επιχείρηση «Σοφία» που ενδέχεται να συμμετάσχει η Ελλάδα

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (196)
Tags:
όπλα, εμπάργκο, Λιβύη, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK