20:56 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (80)
0 0 0
Βρείτε μας

«Η αίτηση για έκδοση από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας στάλθηκαν στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις».

Η Ρώσικη Πρεσβεία στο Παρίσι έκανε αίτηση στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω κρυπτονομισμάτων, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόξενος της πρεσβείας Αλεξέι Ποπόφ.

Ο Βίνικ εκδόθηκε στη Γαλλία από την Ελλάδα και κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης αργότερα εκείνο το μήνα, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση με τους Ρώσους δικηγόρους να ασκούν έφεση στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Η αίτηση για έκδοση από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας στάλθηκαν στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις», δήλωσε ο Ποπόφ στους δημοσιογράφους, πριν από την ακρόαση του Βίνικ.

Η πρεσβεία ζήτησε επίσης από τους αξιωματικούς να παραμείνουν στη δίκη, πρόσθεσε.

«Ως επικεφαλής του προξενικού τμήματος, θα προσπαθήσω για άλλη μια φορά να μπω στην ακρόαση σήμερα», δήλωσε ο Ποπόφ.

Η υπόθεση Βίνικ

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός και ως Mr Bitcoin, συνελήφθη στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017 μετά από αίτημα των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω κρυπτονομισμάτων.

Παρέμεινε κρατούμενος στην Ελλάδα για 30 μήνες, χωρίς δίκη ή καταδίκη, κάτι που είναι αντίθετο με το Σύνταγμα αφού ως ανώτατο όριο κράτησης ορίζονται οι 18 μήνες.

Τον Νοέμβριο του 2018 ξεκίνησε απεργία πείνας, η οποία διήρκεσε 88 ημέρες και επιβάρυνε σημαντικά την υγεία του.

Μετά την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για έκδοσή του στη Γαλλία και μετέπειτα στις ΗΠΑ, ο Αλεξάντερ Βίνικ ανακοίνωσε την εκ νέου έναρξη της απεργίας πείνας.

Αυτή τη στιγμή, ο «Mr Bitcoin» βρίσκεται υπό κράτηση στο Παρίσι, όπου εκδόθηκε από τις ελληνικές αρχές,  έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα των γαλλικών εισαγγελικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίνικ από Γαλλία: Μου φέρονται με απάνθρωπο τρόπο, παραβιάζονται τα δικαιώματά μου

Μάζης στο Sputnik: Ατυχής κίνηση της Ελλάδας η παράδοση του Βίνικ

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (80)
Tags:
κρυπτονομίσματα, ΗΠΑ, Ρωσία, νέα έκδοση, έκδοση, Bitcoin, Γαλλία, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK