08:29 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός φαίνεται να πλήττει και τους επιχειρηματικούς δεσμούς της Κίνας με τους οικονομικούς εταίρους της, όπως η Ιαπωνία.

Οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία ίσως χρειαστεί να φορούν πλαστικά αδιάβροχα, καθώς ο κορονοϊός απειλεί την παραγωγή προστατευτικών στολών στην Κίνα, όπου και βρίσκονται οι περισσότερες εταιρείες, προειδοποίησε μια από αυτές.

Το προσωπικό που καθαρίζει το εργοστάσιο χρησιμοποιεί ειδικές στολές για να αποτρέψει τη ραδιενεργό σκόνη να περάσει στα ρούχα ή το σώμα.

Μάλιστα, η εταιρεία TEPCO έκανε γνωστό ότι χρησιμοποιούνται περίπου 6.000 τέτοια αντικείμενα καθημερινά.

«Για παράδειγμα, έχουμε κάπες με διαφανείς τσέπες που φέρουν την ειδική ταυτότητα και τη συσκευή μέτρησης ακτινοβολίας και είναι πιθανό αυτά τα προϊόντα να μην είναι διαθέσιμα», εξήγησε ο εκπρόσωπος της TEPCO, σύμφωνα με τους Straits Times.

Εκτίμησε δε ότι τα κοινά αδιάβροχα θα ήταν σύντομα η μόνη δυνατή επιλογή για το προσωπικό στο σχεδόν ερημωμένο πυρηνικό εργοστάσιο όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού μετά το καταστροφικό τσουνάμι στα ανοικτά των ιαπωνικών ακτών το 2011.

Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες αναμένεται να χρειαστούν 40 χρόνια να εξουδετερωθούν εντελώς.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, η Apple εμφανίστηκε απογοητευμένη για τις προβλέψεις της για το δεύτερο τρίμηνο εσόδων λόγω της χαμηλότερης προσφοράς iPhone παγκοσμίως και της επιδεινωμένης ζήτησης από την Κίνα λόγω του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Τους 1.868 έφτασαν οι νεκροί στην Κίνα

Κορονοϊός: Ακόμη 99 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
πυρηνικός αντιδραστήρας, πυρηνικό εργοστάσιο, πυρηνικά, ιός, Φουκουσίμα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK