16:20 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (126)
0 30
Βρείτε μας

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης του Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τουρκικό σκάφος με πυρομαχικά στο λιμάνι της Τρίπολης.

Τουρκικό σκάφος με όπλα και πυρομαχικά ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), του οποίου ηγείται ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), το τουρκικό σκάφος καταστράφηκε στο λιμάνι της Τρίπολης.

​Η σχετική ανακοίνωση από τον στρατό του Χαφτάρ έγινε μέσω ανάρτησης στο Facebook. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση από την τουρκική πλευρά σχετικά με το συμβάν.

Ο LNA υποστήριξε ότι με τη μεταφορά του συγκεκριμένου φορτίου στη Λιβύη, η Τουρκία παραβίαζε τη διεθνή συμφωνία για την απαγόρευση πώλησης όπλων στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο LNA ανακοίνωσε επίσης ότι κατέστρεψε μια αίθουσα επιχειρήσεων της υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην περιοχή Ράμλα στα νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Λιβύης κατόρθωσαν (τη Δευτέρα) το βράδυ να καταστρέψουν την αίθουσα επιχειρήσεων GNA στη Ράμλα της νότιας Τρίπολης που είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και δεκάδες τραυματίες» ανέφερε στρατιωτική πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη έχει βυθιστεί σε έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο από τον θάνατο του επί πολλές δεκαετίες ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι.

Έκτοτε, διοικείται από δύο αντιμαχόμενες κυβερνήσεις:

  • Την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) - υπό τον πρόεδρο Φαγέζ αλ Σάρατζ - η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και ελέγχει την Τρίπολη και τις δυτικές επαρχίες.
  • Τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) - με έδρα τη Βεγγάζη - ο οποίος ελέγχει περίπου τα 2/3 της λιβυκής επικράτειας και υποστηρίζεται από το Κοινοβούλιο της χώρας.

Η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε σημαντικά τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο στρατηγός Χαφτάρ κήρυξε την έναρξη της τελικής επιχείρησης για την κατάληψη της πρωτεύουσας, Τρίπολης, και την εκδίωξη της «παράνομης κυβέρνησης του GNA».

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (126)
Tags:
Χαλίφα Χαφτάρ, Λιβυκός Εθνικός Στρατός, Τρίπολη, Τουρκία, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK