00:55 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ύστερα από 14 ημέρες καραντίνας έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess άρχισε να εκκενώνεται.

Στην εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο βρισκόταν σε καθεστώς καραντίνας έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, λόγω του κορονοϊού, έχουν προχωρήσει οι ιαπωνικές αρχές.

Το πλοίο άρχισε να εκκενώνεται, ύστερα από καραντίνα 14ων ημερών, όταν επιβάτες του εντοπίστηκαν να είναι μολυσμένοι με το νέο στέλεχος του κορονοϊού και δεν τους επιτράπηκε να αποβιβαστούν από τότε, σύμφωνα με το πρακτορείο NHK.

​Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος άνθρωπος που αποβιβάστηκε από το πλοίο, ήταν μια ηλικιωμένη κυρία, ενώ περίπου 500 επιβάτες που έχουν εξεταστεί και έχει διαπιστωθεί πως δεν είναι μολυσμένοι θα αποβιβαστούν με την σειρά τους, στην συνέχεια. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στους επιβάτες, 542 διαπιστώθηκε πως είχαν μολυνθεί, ενώ 254 δεν παρουσίασαν κανένα σύμπτωμα μόλυνσης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο, δήλωσε πως όσοι διαπιστώθηκε πως δεν έχουν μολυνθεί θα μπορούν να αποβιβαστούν από το πλοίο, ξεκινώντας την Τετάρτη, όταν και όλες οι εξετάσεις θα έχουν επαληθευτεί.

Σε καραντίνα για 14 ημέρες

Το κρουαζιερόπλοιο είχε τεθεί σε καθεστώς καραντίνας από τις 3 Φεβρουαρίου, όταν ένας επιβάτης που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ, διαγνώστηκε πως είχε προσβληθεί από τον ιό.

Μέχρι τη Δευτέρα, περίπου 3.200 επιβάτες παρέμεναν στο πλοίο, λόγω του ιού, αν και στην αρχή οι επιβάτες ξεπερνούσαν τους 3.700, με μερικούς εκ των ασθενών να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Στην Ιαπωνία έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 400 κρούσματα του COVID-19, εκ των οποίων περισσότερα από τα 350 να είναι κρούσματα μεταξύ των επιβατών του Diamond Princess.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
επιβάτες, εκκένωση, COVID-19, κορονοϊός, καραντίνα, κρουαζιερόπλοιο, Γιοκοχάμα, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK