15:38 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η μοιραία πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες, κυρίως από την Κίνα, και ενώ κατευθύνονταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ισχυρίστηκε ότι «αρκετά υψηλόβαθμοι» αξιωματούχοι της Μαλαισίας εκτιμούν πως η εξαφανισμένη πτήση MH370 σκόπιμα συνετρίβη από τον πιλότο σε μία πράξη μαζικής δολοφονίας – αυτοκτονίας.

Το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες, κυρίως από την Κίνα, και ενώ κατευθύνονταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Κανένα σημάδι του αεροσκάφους δεν έχει βρεθεί στη ζώνη έρευνας του Ινδικού Ωκεανού έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ η έρευνα που διεξήχθη από την Αυστραλία και ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας, ανεστάλη τον Ιανουάριο του 2017.

Αμερικανική εταιρεία ξεκίνησε το 2018 ένα ιδιωτικό «κυνήγι» στον βυθό του ωκεανού το οποίο επίσης τελείωσε αρκετούς μήνες μετά χωρίς επιτυχία.

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους αποτελεί πηγή διάφορων θεωριών που κυμαίνονται από κάποιες αξιόπιστες έως κάποιες εντελώς παράξενες, μεταξύ αυτών και εκείνη που θέλει ο βετεράνος πιλότος της μοιραίας πτήσης Ζάκαρι Αχμάντι Σα να τα έχασε.

Μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του Sky News που θα προβληθεί σήμερα Τετάρτη, ο Άμποτ ισχυρίζεται ότι του είχαν αναφέρει, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση, πως η Μαλαισία εκτιμούσε ότι ο πιλότος είχε συνειδητά οδηγήσει το αεροσκάφος στη συντριβή.

«Αντιλήφθηκα σαφώς ότι πολύ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της μαλαισιανής κυβέρνησης θεωρούσαν από πάρα πολύ νωρίς ότι επρόκειτο για αυτοκτονικό διάβημα του πιλότου», δήλωσε.

«Δεν θα σας πω ποιος είπε τι σε ποιον αλλά επιτρέψτε μου να επαναλάβω, θέλω να είμαι εντελώς ξεκάθαρος, ήταν σαφές στα πιο υψηλόβαθμα επίπεδα ότι ήταν σχεδόν σίγουρα δολοφονία-αυτοκτονία του πιλότου – μαζική δολοφονία-αυτοκτονία από τον πιλότο».

Η οικογένεια του πιλότου και οι φίλοι του έχουν απορρίψει κατηγορηματικά σχετικούς ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντάς τους αβάσιμους.

Το 2016, αξιωματούχοι της Μαλαισίας αποκάλυψαν ότι είχε χαράξει πορεία πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό σε προσομοιωτή πτήσης που είχε σπίτι του, ωστόσο, υπογράμμισαν ότι αυτό δεν αποδείκνυε ότι οδήγησε σκόπιμα στην συντριβή το αεροσκάφος.

Το τελικό πόρισμα για την τραγωδία δόθηκε στη δημοσιότητα το 2018 υπέδειξε λάθη στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και ότι το αεροσκάφος άλλαξε χειροκίνητα πορεία.

Ωστόσο, η έρευνα δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια σαφή συμπεράσματα, προκαλώντας οργή και απογοήτευση στους συγγενείς των θυμάτων.

Tags:
αποκάλυψη, Αυστραλία, Μαλαισία, πτήση MH370, MH370
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK