19:14 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι θα καταχωρήσει πέντε μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κίνας ως «ξένες αποστολές» και θα χαρακτηρίσει τους υπαλλήλους τους «πράκτορες» της κινεζικής κυβέρνησης.

Το Πεκίνο επέκρινε την Ουάσινγκτον η οποία καταχώρησε κινεζικά μέσα ενημέρωσης ως πράκτορες της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η Κίνα έχει το δικαίωμα να απαντήσει σε αυτή τη δράση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «απαράδεκτη».

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε νωρίτερα ότι η παραπάνω κίνηση είχε μάλιστα καθυστερήσει , ισχυριζόμενος ότι τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης ήταν «φερέφωνα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας».

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, οντότητες που έχουν καταχωρηθεί ως «ξένη αποστολή» πρέπει να μοιράζονται τους καταλόγους προσωπικού και να καταχωρούν όλα τα ακίνητα που εκμισθώνουν ή κατέχουν στη χώρα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το τηλεοπτικό δίκτυο China Global Television, το ραδιόφωνοι China Radio International, την εταιρεία China Daily Distribution Corporation και την Hai Tian Development USA.

Tags:
ΜΜΕ, πράκτορες, αποστολή, Ουάσιγκτον, Πεκίνο, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK