16:06 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (92)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βρετανία θα δώσει προτεραιότητα στην πρόσβαση εργαζομένων με υψηλή ειδίκευση από όλο τον κόσμο στο σύστημα μετανάστευσης που ετοιμάζει για τη μετά-Brexit εποχή.

Τέρμα στο «φθηνό εργατικό προσωπικό» λέει η Βρετανία μετά το Brexit ευελπιστώντας να προσελκύσει εργαζόμενους με υψηλά προσόντα.

Το νέο σύστημα, που εισάγει η Βρετανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, θα αποδίδει βαθμούς για συγκεκριμένες δεξιότητες, προσόντα, μισθούς ή επαγγέλματα και θα χορηγεί βίζα μόνο σε όσους έχουν αρκετούς πόντους.

Θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα είναι το ίδιο τόσο για τους πολίτες της ΕΕ όσο και αυτών τρίτων χωρών.

Να σημειωθεί πως οι πολίτες της ΕΕ δεν θα χρειαστούν βίζα για να μπουν στη Βρετανία ως επισκέπτες για διάστημα έως έξι μηνών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι θα ακολουθήσει μια σύσταση που υποβλήθηκε τον προηγούμενο μήνα από τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Μετανάστευση (MAC), ανεξάρτητο όργανο που συμβουλεύει την κυβέρνηση, να μειώσει το ελάχιστο γενικό κατώτατο μισθό για τους ειδικευμένους μετανάστες σε 25.600 λίρες (30.800 ευρώ περίπου).

«Πρέπει να μετατοπίσουμε το επίκεντρο της οικονομίας μας από την εξάρτηση από φθηνό εργατικό δυναμικό από την Ευρώπη και να επικεντρωθούμε στις επενδύσεις στην τεχνολογία και στον αυτοματισμό, οι εργοδότες θα πρέπει να προσαρμοστούν», ανέφερε η κυβέρνηση.

Οι σπουδαστές θα καλυφθούν από το point system, δηλαδή το σύστημα βαθμολόγησης, δήλωσε η κυβέρνηση, ενώ θα υπάρξουν ξεχωριστές πρωτοβουλίες για επιστήμονες, αποφοίτους, εργαζόμενους της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας και εκείνους στον τομέα της γεωργίας.

Θέμα:
Brexit (92)
Tags:
Μπόρις Τζόνσον, Ευρώπη, εργάτες, βίζα, Brexit, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK