ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Γιατρός που ανέβηκε στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess παραδέχτηκε ότι ένιωσε τον «τρόμο» στο πλοίο που είχε τεθεί σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού.

Ιάπωνας γιατρός που βρέθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατούσε αναφορικά με τη διαχείριση της επιδημίας κορονοϊού που ξέσπασε στο πλοίο.

Υπενθυμίζεται ότι το Diamond Princess είχε παραμείνει σε καθεστώς καραντίνα 14 ημερών στο λιμάνι της Γιοκοχάμα. Όλα ξεκίνησαν στις 3 Φεβρουαρίου, όταν ένας επιβάτης που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ, διαγνώστηκε πως είχε προσβληθεί από τον ιό. Στην αρχή οι επιβάτες ξεπερνούσαν τους 3.700, αλλά ορισμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Σήμερα, ξεκίνησε η εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου.

Ο Ιάπωνας λοιμωξιολόγος, Κεντάρο Ιουάτα, που ανέβηκε στο κρουαζιερόπλοιο δήλωσε ευθαρσώς ότι ένιωσε «τρόμο» που δεν έχει ξαναζήσει στην καριέρα του παρότι βρέθηκε σε πολλές περιοχές με επιδημίες.

«Βρέθηκα στην Αφρική για την επιδημία του Έμπολα. Βρέθηκα σε άλλες χώρες για την χολέρα, στην Κίνα το 2003 για το SARS... Ποτέ δεν φοβήθηκα μήπως μολυνθώ κι εγώ. Αλλά στο εσωτερικό του Diamond Princess φοβήθηκα διότι δεν υπήρχε κανένας τρόπο για να πει κανείς πού βρίσκεται ο ιός», δήλωσε.

Εξήγησε ότι το κρουαζιερόπλοιο ήταν τελείως ακατάλληλο για τον έλεγχο της εξάπλωσης των λοιμώξεων.

«Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις πράσινες (μη μολυσμένες) και κόκκινες (εν δυνάμει μολυσμένες) ζώνες και το προσωπικό μπορεί να κυκλοφορεί από την μία περιοχή στην άλλη, να τρώει, να τηλεφωνεί», περιέγραψε.

Ο άνδρας τέθηκε μόνος του σε καραντίνα 14 ημερών υπό τον φόβο να μην μολύνει την οικογένειά του, σε περίπτωση που είχε νοσήσει.

Ξεκίνησε η εκκένωση του Diamond Princess

Οι ιαπωνικές Αρχές ξεκίνησαν σήμερα την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο βρισκόταν σε καθεστώς καραντίνας έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα.

​Ο πρώτος άνθρωπος που αποβιβάστηκε από το πλοίο ήταν μια ηλικιωμένη κυρία, ενώ περίπου 500 επιβάτες που έχουν εξεταστεί και έχει διαπιστωθεί πως δεν είναι μολυσμένοι επρόκειτο να αποβιβαστούν ακολούθως. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στους επιβάτες, 542 διαπιστώθηκε πως είχαν μολυνθεί, ενώ 254 δεν παρουσίασαν κανένα σύμπτωμα μόλυνσης.

Στην Ιαπωνία έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 400 κρούσματα του COVID-19, εκ των οποίων περισσότερα από τα 350 να είναι κρούσματα μεταξύ των επιβατών του Diamond Princess.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
τρόμος, πλοίο, Ιαπωνία, κρουαζιερόπλοιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK