ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Μάρτιο του 2019 η Αμερικανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας καθήλωσε τα αεροσκάφη Boeing τύπου MAX μετά τα δύο δυστυχήματα που οδήγησαν στον θάνατο 346 ανθρώπους.

Η Boeing βρήκε αρκετά ξένα αντικείμενα σε δεξαμενές καυσίμων σε κάποια από τα καθηλωμένα αεροσκάφη τύπου 737 Max, ανέφερε στέλεχος της εταιρείας σε ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους.

«Αναλαμβάνουμε δράση μετά από μία σειρά ξένων αντικειμένων (FOD) που βρέθηκαν πρόσφατα σε δεξαμενές καυσίμων αρκετών 737 MAX αεροσκαφών» αναφέρει ο Μαρκ Τζενκς, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του προγράμματος 737 όπως μετέδωσε το Leeham news.

Τα αεροσκάφη τύπου MAX καθηλώθηκαν τον Μάρτιο από την Αμερικανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας μετά τα δύο δυστυχήματα που οδήγησαν στον θάνατο 346 ανθρώπους. Οι έρευνες για τις αεροπορικές τραγωδίες αποκάλυψαν αστοχίες στη λειτουργία του συστήματος πλοήγησης του αεροσκάφους, στις διαδικασίες ασφαλείας και συγκάλυψη από στελέχη της εταιρείας.

Το CNBC ανέφερε ότι η Boeing σχεδιάζει να ερευνήσει τα ξένα αντικείμενα που βρέθηκαν στις δεξαμενές και επίσης να επιθεωρήσει κάθε αεροσκάφος τύπου MAX που δεν έχει παραδοθεί, προσθέτοντας ότι τα ευρήματα «δεν θα επηρεάσουν την επιστροφή των αεροσκαφών στις πτήσεις».

Μετά την καθήλωση, η Boeing συνέχισε την κατασκευή αεροσκαφών τύπου 400 MAX πριν προχωρήσει στο συνολικό «πάγωμα» τον περασμένο μήνα.

Τα προβλήματα με τα αεροσκάφη τύπου MAX επηρέασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2019, με την Boeing να εμφανίζει απώλειες για πρώτη φορά σε 23 χρόνια.

Tags:
πτώση αεροπλάνου, πτώση αεροσκάφους, συντριβή αεροσκάφους, αεροπλάνο, αεροσκάφος, ΗΠΑ, Boeing, Boeing 737 MAX 8
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK