22:48 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ρώσος καλλιτέχνης που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης, δήλωσε ότι στη Γαλλία «δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης».

Υπό δικαστική εποπτεία στη Γαλλία έχει τεθεί ο Ρώσος καλλιτέχνης, Πετρ Παβλένσκι, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Γιασίν Μπουζρού. Ο Παβλένσκι είναι γνωστός για τις πολιτικές παραστάσεις που στήνει.

Γαλλικό δικαστήριο έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Παβλένσκι για διακίνηση πορνογραφικού υλικού στο πλαίσιο έρευνας για ροζ σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόταν ο πολιτικός Μπενζαμίν Γκριβό, στενός σύμμαχος του προέδρου Μακρόν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, ο Παβλένσκι δήλωσε:

«Είναι μια τερατώδης κατάσταση. Θεωρούσα ότι η Γαλλία ήταν η χώρα της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Αν δεν μπορώ να κάνω τίποτα ενάντια σε ένα μεγάλο ψέμα, είναι τερατώδης υποκρισία».

Ο Ρώσος καλλιτέχνης απάντησε επίσης σε ισχυρισμούς ότι είναι «πράκτορας του Κρεμλίνου», λέγοντας ότι τέτοιες κατηγορίες είναι αντίστοιχες με ισχυρισμούς ότι είναι «ψυχοπαθής» ή «εγκληματίας».

«Όταν σε κάποιον δεν αρέσει κάτι, τότε καταφεύγουν σε προσβολές. Είναι απλώς μια προσπάθεια προσβολής... ή είναι ο ευκολότερος τρόπος να εξηγήσουμε τα πάντα», τόνισε.

Το ροζ σκάνδαλο στη Γαλλία

Γάλλοι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει μια έρευνα για τη διαρροή ενός ροζ βίντεο και μηνύματα που ο Γάλλος πολιτικός Μπενζαμίν Γκριβό μοιράστηκε με μια νεαρή γυναίκα στην ιστοσελίδα του Παβλένσκι pornopolitique.com. Η διαρροή υποχρέωσε τον Γκριβό, ο οποίος είναι σύμμαχος του Μακρόν, να αποσυρθεί από την κούρσα για τη δημαρχία του Παρισιού.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, η δημοσίευση σεξουαλικού υλικού χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών και με υψηλό πρόστιμο.

Ο Παλένσκι έχει ισχυριστεί ότι έχει στην κατοχή του βίντεο και από άλλους πολιτικούς.

Tags:
πολιτική, σκάνδαλο, ροζ βίντεο, ροζ, Ρωσία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK