19:58 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέκρελ, ξεκαθάρισε ότι κανένα κόμμα από τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Το ενδεχόμενο ενός ομοσπονδιακού συνασπισμού με το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) απέρριψε η Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στον απόηχο της πρόσφατης πολιτικής κρίσης στο κρατίδιο της Θουριγγίας.

«Είναι αλήθεια τόσο για το δικό μας κόμμα, όσο και για τα υπόλοιπα του κυβερνητικού συνασπισμού (CSU - SPD), ότι δεν θα συνεργαστούμε με το AfD. Αυτό είναι αποτέλεσμα των όσων αποφασίσαμε στην κομματική μας ατζέντα» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Οι επίμαχες δηλώσεις της Καγκελαρίου έρχονται στον απόηχο της πρόσφατης κρίσης στο κρατίδιο της Θουριγγίας, στο οποίο σχηματίστηκε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή των Φιλελευθέρων (FDP) και του AfD.

Επρόκειτο για την πρώτη τοπική κυβέρνηση, η οποία συγκροτείται με τη στήριξη της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία», κάτι το οποίο προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Η Μέρκελ, μάλιστα, αντέδρασε έντονα στην εξέλιξη αυτή και άσκησε πιέσεις προκειμένου ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, Τόμας Κέμεριχ, να παραιτηθεί - όπως και έπραξε λίγες ώρες αργότερα.

Tags:
AfD, ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ομοσπονδία, εκλογές, εκλογή, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK