00:48 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η συντακτική ομάδα της WSJ δημοσίευσε ένα κείμενο με τίτλο: «Η Κίνα είναι ο πραγματικά άρρωστος άνθρωπος της Ασίας» και αναφερόταν στον κορονοϊό.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγγείλει την απόφαση της Κίνας να απελάσει τρεις δημοσιογράφους της Wall Street Journal (WSJ) από τη χώρα σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές τους για το νέο κορονοϊό, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε δήλωσή του την Τετάρτη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την απόφαση της Κίνας να απελάσουν τρεις εξωτερικούς ανταποκριτές της Wall Street Journal. Οι ώριμες και υπεύθυνες χώρες κατανοούν ότι ένας ελεύθερος Τύπος αναφέρει γεγονότα και εκφράζει απόψεις», ανέφερε ο Πομπέο και συμπλήρωσε πως: «Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι ο λαός της Κίνας θα έχει την ίδια πρόσβαση στην ακριβή πληροφόρηση και την ελευθερία λόγου που απολαμβάνει και ο αμερικανικός».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, Γενγκ Σουάνγκ, ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι το υπουργείο ανακάλεσε τα διαπιστευτήρια Τύπου τριών δημοσιογράφων της WSJ που εργάστηκαν στο Πεκίνο, αφού η εφημερίδα δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης για το νέο κορονοϊό που εμπεριείχε «ρατσιστικές αναφορές».

Στις 3 Φεβρουαρίου, η συντακτική ομάδα του περιοδικού Wall Street Journal δημοσίευσε άρθρο που γράφτηκε από τον καθηγητή Γουώλτερ Ράσελ Μιντ με τίτλο «Η Κίνα είναι ο πραγματικά άρρωστος άνθρωπος της Ασίας», που χαρακτήρισε τα μέτρα της Κίνας για να αποτρέψει την εξάπλωση του θανάσιμου ιού ως «λιγότερο από εντυπωσιακά».

Σύμφωνα με τον Γκενγκ, το άρθρο επικρίνει την κινεζική κυβέρνηση και τις προσπάθειες των λαών να καταπολεμήσουν την επιδημία και ο ρατσιστικός τίτλος του άρθρου προκάλεσε έντονη αντίδραση στον κινεζικό λαό καθώς και την καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, το Πεκίνο ζήτησε από την εφημερίδα να αναγνωρίσει τη σοβαρότητα του θέματος, να ζητήσει επίσημα δημόσια συγγνώμη, να διεξάγει έρευνα και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τη δημοσίευση του άρθρου.

Ο υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε επίσης ότι ο κινεζικός λαός δεν καλωσορίζει το είδος των ΜΜΕ που θα επιτρέπουν τη δημοσίευση άρθρων με περιεχόμενο ρατσιστικών διακρίσεων. 

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
άρθρο, εφημερίδα, Κίνα, ΗΠΑ, Wall Street Journal, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK