21:32 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Γεγονός είναι τα πρώτα θύματα του κορονοϊού, μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται σε καραντίνα, στις ακτές της Ιαπωνίας.

Τον θάνατο δύο εκ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, λόγω του κορονοϊού, επιβεβαίωσε το ιαπωνικό δίκτυο NHK την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικτύου, τα θύματα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ήταν ηλικίας περίπου 80 ετών.

Υπενθυμίζεται πως το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται αγκυροβολημένο στις ακτές της Ιαπωνίας, έχει ακινητοποιηθεί  και οι επιβάτες του βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, καθώς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ένας άνδρας που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ, διαγνώστηκε πως είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Αν και ορισμένοι επιβάτες του πλοίου έχουν ήδη αποβιβαστεί και έχουν επιστρέψει στις χώρες τους, το υπουργείο υγείας της Ιαπωνίας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πότε θα ολοκληρωθεί η εκκένωση του σκάφους.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν Ιάπωνες αξιωματούχοι, την Πέμπτη αναμένεται να αποβιβαστούν ακόμα 500 επιβάτες, ενώ 100 θα αναχωρήσουν με ναυλωμένες πτήσεις αεροσκαφών για τις χώρες τους.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα που παραμένουν στο κρουαζιερόπλοιο, είναι άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν εξεταστεί και έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
COVID-19, νεκροί, Ιαπωνία, καραντίνα, κρουαζιερόπλοιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK