01:41 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (65)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ιδρυτής των WikiLeaks βρίσκεται αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ, οι περισσότερες για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας μετά τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών που εξέθεσαν τις αμερικανικές πρακτικές στους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Ο Ασάνζ αντιμετωπίζει 10 χρόνια φυλάκισης για κάθε κατηγορία αν καταδικαστεί.

Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Μακντόνελ επισκέπτεται τον Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή Belmarsh και γίνεται ο πρώτος βουλευτής που επισκέπτεται τον ιδρυτή των WikiLeaks στη φυλακή.

Αργότερα, οι δικηγόροι του Ασάνζ και ο πατέρα του, Ρίτσαρντ, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Η ομάδα δικηγόρων θα απευθυνθεί στον Τύπο μόλις τέσσερις ημέρες πριν την προγραμματισμένη ακρόαση για την έκδοση του Ασάνζ σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Ο Ασάνζ παρέμεινε επί επτά χρόνια στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο παραβιάζοντας την εγγύηση και ζητώντας πολιτικό άσυλο το 2012 για να αποφύγει πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks εγκατέλειψε με τη βία την πρεσβεία και κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Λονδίνο αναμένοντας τη δίκη για την έκδοσή του.

Θέμα:
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (65)
Tags:
έκδοση, φυλακή, βουλευτής, Εργατικό Κόμμα, Μεγάλη Βρετανία, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK