18:38 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στην καταδίκη ενός πρώην αναλυτή αντιτρομοκρατίας, για διαρροή απόρρητων πληροφοριών σε μέσο ενημέρωσης, προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές.

Στην καταδίκη ενός ειδικού αναλυτή επί της αντιτρομοκρατίας προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, μετά την ομολογία του πως διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες σε δύο δημοσιογράφους, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Εργαζόμενος της Αμυντικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA) δήλωσε ένοχος, όσον αφορά κατηγορίες που σχετίζονται με τη διαρροή εκ μέρους του, απόρρητων πληροφοριών άμυνας, σε δύο δημοσιογράφους το 2018 και το 2019» αναφέρετε στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Χένρι Κάιλ Φρες, από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, διέρρευσε ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν στην ασφάλεια του κράτους, για «ιδιοτελείς σκοπούς» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Έβαλε σε κίνδυνο την ασφάλεια του έθνους, δημοσιοποιώντας σε αντιπάλους του κράτους ευαίσθητες πληροφορίες εθνικής άμυνας» δήλωσε ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Ντέμερς.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018, ένα μέσο ενημέρωσης δημοσίευσε οκτώ άρθρα, όλα υπογεγραμμένα από τον ίδιο δημοσιογράφο, τα οποία περιείχαν απόρρητες πληροφορίες από πέντε αναφορές που αφορούσαν οπλικά συστήματα ξένων κρατών. Οι πληροφορίες διέρρευσαν από τον Φρες, δημιουργώντας τεράστια ζημιά στην εθνική ασφάλεια, σημειώνει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Tags:
ΗΠΑ, καταδίκη, υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK