18:56 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας ανακοίνωσε πως μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται να έχουν ξεκινήσει οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου.

Την πληροφορία πως μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχουν ξεκινήσει οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δημοσιοποίησε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας, Ζου Νανπίνγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα China News.

«Σε όρους έρευνας και δημιουργίας εμβολίου, έχουμε αναπτύξει πολλά παράλληλα μονοπάτια, ώστε να προχωρήσουμε στην έρευνα και τη δημιουργία [εμβολίου]. Το συντομότερο που αναμένουμε να έχουν ξεκινήσει οι κλινικές δοκιμές για εμβόλιο, είναι περί τα τέλη Απριλίου», δήλωσε ο Ζου στους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως η έρευνα για τη δημιουργία του εμβολίου στην Κίνα, συγχρονίζεται και με ξένα κράτη.

Σε όρους επιδημιολογίας, ο Ζου δήλωσε πως το στέλεχος του ιού έχει απομονωθεί και ταυτοποιηθεί για πρώτη φορά και όλη η γονιδιακή αλληλουχία έχει παραδοθεί και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «βάζοντας τα θεμέλια για μια γρήγορη ανάπτυξη διαγνωστικής τεχνολογίας και τη δημιουργία ενός εμβολίου».

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού, καταγράφηκε για πρώτη φορά στην επαρχία Χουμπέι στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και από τότε έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2.236 άτομα στην Κίνα, με περισσότερους από 75.400 να έχουν μολυνθεί.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK