13:06 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση των αναφορών πως «περίπου ένα εκατομμύριο» πρόσφυγες κινούνται από τη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ προς τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Διέψευσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ, τις πληροφορίες πως ένα εκατ. πρόσφυγες μετακινούνται στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας από τη ζώνη της Ιντλίμπ.

Όπως τόνισε, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση των σχετικών αναφορών.

Δεν υπήρξαν επαληθευμένες φωτογραφίες ή βίντεο που να αποδεικνύουν αυτή τη μετακίνηση, τόνισε ο ίδιος.

Όπως πρόσθεσε, οι οδικές αρτηρίες στην Ιντλίμπ λειτουργούν ως συνήθως τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που κατέστησε δυνατή τη μετακίνηση όπλων και εμπορευματοκιβατίων με πυρομαχικά από την Τουρκία στην περιοχή.

Την Πέμπτη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη στους εξτρεμιστές από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στη Συρία.

Νωρίτερα, η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει την Τετάρτη πως η επιχείρηση στην Ιντλίμπ μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Ιντλίμπ, Συρία, Τουρκία, Ρωσία, ρωσικό υπουργείο Άμυνας, Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK