00:03 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τζιχαντιστές είχαν «αρπάξει» το άρμα μάχης T-90A κατά τη διάρκεια μάχης με τον συριακό κυβερνητικό στρατό σε χωριό της επαρχίας Χαλέπι, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σε πεδίο μάχης στη Συρία φέρεται να εντοπίστηκε άρμα μάχης T-90A του συριακού στρατού, το οποίο είχε «πέσει» στις αρχές του Φεβρουαρίου στα «δίχτυα» τρομοκρατών.

Σύμφωνα με το «Telegram», το οποίο δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες, το άρμα μάχης έγινε αντιληπτό στις 20 Φεβρουαρίου του 2020, στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Το τρίτης γενιάς, ρωσικής κατασκευής, άρμα μάχης φέρεται να είχε περιέλθει στα χέρια των εξτρεμιστών στις αρχές του Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του συριακού κυβερνητικού στρατού σε χωριό της επαρχίας Χαλέπι, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ομώνυμης πόλης.

Συριακά media, μάλιστα, εκτίμησαν ότι η απώλεια του συγκεκριμένου άρματος μάχης θεωρείται σημαντικότερη σε σχέση με την απώλεια του χωριού, το οποίο ανακαταλήφθηκε από τους εξτρεμιστές, δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Σε κάθε περίπτωση, ο συριακός κυβερνητικός στρατός έχει καταφέρει να απελευθερώσει συνολικά 23 χωριά στα δυτικά και βόρεια της πόλης Χαλέπι, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ο κυβερνητικός στρατός της Δαμασκού διεξαγάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι, με στόχο την εκκαθάριση των εναπομεινάντων θυλάκων τρομοκρατών, τζιχαντιστών και εξτρεμιστών.

Tags:
τρομοκρατία, τρομοκράτες, τζιχαντιστές, συριακός εμφύλιος, εμφύλιος, Συρία, πόλεμος στη Συρία, άρματα μάχης, άρμα μάχης, T-90MS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK