05:37 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

«Τα μέτρα που έλαβαν η Κίνα και άλλες χώρες μας έδωσαν μια πιθανότητα να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Καλούμε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις δεσμεύσεις τους».

Οι προσπάθειες της Κίνας και άλλων λαών να εμποδίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού έδωσαν μια ευκαιρία στον κόσμο για να τον περιορίσουμε, αλλά το παράθυρο με αυτές τις ευκαιρίες κλείνει, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού (ΠΟΥ) την Παρασκευή.

«Η ανάλυσή μου για την κατάσταση είναι ότι το παράθυρο ευκαιριών κλείνει, οπότε πρέπει να δράσουμε γρήγορα πριν κλείσει τελείως», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους σε δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση στη Γενεύη.

Ακόμη, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, επέκρινε τις κυβερνήσεις επειδή κινητοποιήθηκαν αργά αναφορικά με τη χρηματοδότηση της εκστρατείας για να σταματήσει η διάδοση του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Τα μέτρα που έλαβαν η Κίνα και άλλες χώρες μας έδωσαν μια πιθανότητα να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Καλούμε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τη δέσμευσή τους για τα μέτρα περιορισμού», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού με ονομασία COVID-19 ξεκίνησε στην κινεζική πόλη Γουχάν το Δεκέμβριο.

Ο φονικός ιός έχει σκοτώσει πάνω από 2.200 άτομα και μολύνει περισσότερα από 75.500 στην Κίνα.

Περισσότεροι από 1.150 άνθρωποι έχουν εξετασθεί θετικά για τον ιό σε 26 άλλες χώρες παγκοσμίως.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Κίνα, θύματα, κρούσματα, νεκροί, ΠΟΥ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK