20:23 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Τζέιμς Κουκ είναι φοιτητής αρχιτεκτονικής και έχει επιλέξει να εκφράζει την αγάπη του για την τέχνη, δημιουργώντας σχέδια μέσω γραφομηχανών.

Περίτεχνα τοπία αλλά και πορτρέτα γνωστών προσωπικοτήτων με ιδιαίτερες λεπτομέρειες: Ο 23χρονος Βρετανός φοιτητής αρχιτεκτονικής Τζέιμς Κουκ έχει βρει έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης, συνδυάζοντας την αγάπη του για τη ζωγραφική με τις παλιές γραφομηχανές.

Η προετοιμασία κάθε έργου του απαιτεί από 15 έως 30 ώρες, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Για να δημιουργήσει τα έργα του, ο Κουκ χρησιμοποιεί πέντε παλιές γραφομηχανές, με την παλαιότερη να έχει κατασκευαστεί το 1955 και τη νεότερη το 1991.

Σύμφωνα με τον νεαρό φοιτητή, ακόμη και συσκευές που δεν λειτουργούν τέλεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δημιουργική του διαδικασία.

«Για εμένα, μια ελαττωματική γραφομηχανή μπορεί συχνά να λειτουργήσει καλά ως εργαλείο για τη δημιουργία τέχνης», ανέφερε ο νέος καλλιτέχνης στο BBC.

Ο Κουκ θεωρεί την τέχνη του ως απλό χόμπι, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται μαζί του για να του εμπιστευθούν τη δημιουργία κάποιου έργου.

Επί του παρόντος, ο νεαρός κοστολογεί μεταξύ 130 και 195 δολαρίων τα σχέδιά του, ανάλογα με την πολυπλοκότητά τους.

Στο μεταξύ, ένας άλλος ταλαντούχος καλλιτέχνης από την Καλιφόρνια, δημιουργεί ρεαλιστικά και εντυπωσιακά έργα τέχνης, εφαρμόζοντας μια ιδιαίτερη τεχνική: Χρησιμοποιεί τις παλάμες του ως σφραγίδες στον καμβά.

Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, έργο, ζωγράφος, ζωγραφική, καλλιτέχνης, τέχνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK