19:18 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

#Skullbreakerchallenge: Πρόκειται για τη νέα μόδα του διαδικτύου που προκαλεί πραγματικούς πονοκεφάλους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που παιδιά υποφέρουν από σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο «Κρανιοθραύστης» αποτελεί τη νέα επικίνδυνη μόδα του διαδικτύου, η οποία ξεκίνησε από τη Λατινική Αμερική μέσω του TikTok στα τέλη Ιανουαρίου. Τα πρωτότυπα βίντεο αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα, ωστόσο το «παιχνίδι» μεταφέρθηκε σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς παγκοσμίως.

Κατά το «Skull Breaker Challenge» ένα παιδί χοροπηδάει όσο πιο ψηλά μπορεί και λίγο πριν προσγειωθεί στο έδαφος, δύο άλλα παιδιά που βρίσκονται γύρω του, του βάζουν τρικλοποδιά - συνήθως εν αγνοία του - ώστε να χάσει την ισορροπία του και να πέσει κάτω με την πλάτη. Τα θύματα συχνά χτυπούν το κεφάλι τους στο έδαφος.

Η επικίνδυνη αυτή μόδα άφησε τον γιο της Αμερικανίδας Βάλερι Χόντσον σοβαρά τραυματία, όταν έπεσε άσχημο τρόπο και ενώ συμμαθητές του γελούσαν βλέποντάς τον να έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Σε μία άλλη περίπτωση, ένα αγόρι απέκτησε μώλωπες και ράμματα στο πρόσωπο αλλά και δύο χαμένα δόντια όταν έπεσε με το πρόσωπο, ενώ ένα ακόμη αγόρι που έπεσε θύμα της «πρόκλησης» θα μπει στο χειρουργείο μετά από άσχημο κάταγμα στο χέρι.

Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, οι αρχές έλαβαν ακόμη μέτρα για την καταπολέμηση του «παιχνιδιού». Μία από αυτές τις χώρες είναι η Ταϊλάνδη, όπου η αστυνομία προειδοποίησε πως όσοι προκαλούν βλάβη σε άλλους κατά την εκτέλεση του #Skullbreakerchallenge θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια και πρόστιμο άνω των 6.000 δολαρίων.

Tags:
τραυματίες, παιχνίδι, διαδίκτυο, πρόκληση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK