ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Να αναβάλει την ετήσια σύνοδό του, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, αποφάσισε η Κίνα. Η σύνοδος αναβάλλεται πρώτη φορά από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο.

Η Κίνα αποφάσισε να αναβάλει την ετήσια σύνοδο του κοινοβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο, λόγω του νέου κορονοϊού.

Είναι η πρώτη φορά από την Πολιτιστική Επανάσταση που η χώρα αναβάλει τη σύνοδο του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το κανάλι CCTV  της Κίνας, η νέα ημερομηνία για τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, που συνήθως διαρκούν 10 ημέρες, θα αναβληθεί για αργότερα αλλά όχι για πάρα πολύ καιρό αργότερα.

Νωρίτερα, έξι κινεζικές επαρχίες υποβάθμισαν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης από το ανώτατο επίπεδο, σύμφωνα με τοπικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι επαρχίες Γκουαντόνγκ και Σανχί υποβάθμισαν τον συναγερμό από το υψηλότερο επίπεδο 1 στο επίπεδο 2.

Εν τω μεταξύ, άλλες τέσσερις επαρχίες έριξαν τα επίπεδα συναγερμού στο επίπεδο 3.

Να σημειωθεί πως την Κυριακή, 21 περιοχές στην Κίνα, ανακοίνωσαν πως στις 22 Φεβρουαρίου δεν είχε καταγραφεί κανένα νέο κρούσμα του κορονοϊού.

Το COVID-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην κινεζική πόλη Γουχάν, που βρίσκεται στην επαρχία Χουμπέι, στα τέλη Δεκεμβρίου και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 25 χώρες.

Ο ιός έχει μολύνει 76.000 άτομα και έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 2.500 άτομα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ασθένεια, Μάο Τσετούνγκ, Κίνα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK