ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο ΠΟΥ δεν χρησιμοποιεί πλέον τον όρο «πανδημία», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού για τον κορονοϊό τονίζοντας ότι παραμένει η κατάσταση έκτακτης ανάγκη.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχει πλέον διαδικασία για να κηρύξει «πανδημία» για τον κορονοϊό, αλλά το ξέσπασμα του COVID-19 παραμένει μια παγκόσμια επείγουσα κατάσταση, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ εν μέσω εξάπλωσης του φονικού ιού στην Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιανουαρίου ο ΠΟΥ κήρυξε «παγκόσμιο συναγερμό» για τον κορονοϊό, που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας.

Το 2009, ο ΠΟΥ είχε κηρύξει πανδημία για τη γρίπη των χοίρων H1N1, που αποδείχθηκε ότι ήταν ήπιας μορφής, με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονες επικρίσεις καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες είχαν επισπεύσει την παρασκευή εμβολίων και φαρμάκων.

«Δεν υπάρχει επίσημη κατηγορία (σ.σ. για “πανδημία”)», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

«Ο ΠΟΥ δεν χρησιμοποιεί το παλιό σύστημα ονομασίας με το οποίο ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι εξοικειωμένοι από το 2009. Σύμφωνα με τον Διεθνή Κανονισμό Υγείας (IHR), ο ΠΟΥ έχει κηρύξει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.

Ο νέος κορονοϊός έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ιταλία, πέραν της Κίνας απ’ όπου και ξεκίνησε.

Tags:
ΠΟΥ, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK