17:49 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα 95 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος υπουργός Άμυνας της Σοβιετικής Ένωσης, Ντμίτρι Γιαζόφ, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Ο τελευταίος υπουργός Άμυνας της Σοβιετικής Ένωσης, Ντμίτρι Γιαζόφ, πέθανε στη Μόσχα σε ηλικία 95 ετών, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Τρίτη.

«Ο στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης Ντμίτρι Τιμοφέεβιτς Γιαζόφ απεβίωσε στις 25 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, σε ηλικία 95 ετών μετά από μια μακρά και σοβαρή ασθένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Ο Γιαζόφ ήταν ο τελευταίος επικεφαλής της στρατιωτικής ηγεσίας, στον οποίο δόθηκε το ανώτατο αξίωμα της χώρας, αυτό του στρατάρχη της Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου του απονεμήθηκε το μετάλλιο το Τάγματος του Κόκκινου Αστέρα.

Υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας της Σοβιετικής Ένωσης από τον Μάιο του 1987 έως τον Αύγουστο του 1991 ενώ υπό την ηγεσία του, τα σοβιετικά στρατεύματα εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν.

Ο Γιάζοφ πιθανόν να ταφεί στο Nεκροταφείο του Oμοσπονδιακού Πολέμου στο Μυτίσι, μια πόλη βόρεια της Μόσχας, στις 28 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Νικολάι Ντεριάμπιν, επικεφαλής προσωπικού της Λέσχης Στρατιωτικών Διοικητών, με όλες τις απαιτούμενες στρατιωτικές τιμές.

Tags:
άμυνα, Ρωσία, ΕΣΣΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK