ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο θάνατος του Ιάπωνα Σιτέτσου Ουατάναμπε, έρχεται μόλις 12 μέρες μετά την ανακήρυξή του ως ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο.

Τοπικός αξιωματούχος της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως ο Σιτέτσου Ουατάναμπε, ένας Ιάπωνας που πρόσφατα ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, πέθανε σε ηλικία 112 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο θάνατός του, έρχεται μόλις 12 μέρες μετά την ανακήρυξή του ως ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο.

Ο τοπικός αξιωματούχος, ανακοίνωσε πως ο κ. Ουατάναμπε απεβίωσε την Κυριακή στον οίκο ευγηρίας που διέμενε στην Νιιγκάτα της βορειοδυτικής Ιαπωνίας.

«Ο Σιτέτσου Ουατάναμπε από τη Νιιγκάτα της Ιαπωνίας αναγνωρίστηκε επίσημα ως το γηραιότερο άτομο εν ζωή (άρρεν), με 112 έτη και 344 ημέρες την 12η Φεβρουαρίου, 2020», έγραφε η ανακοίνωση στον ιστότοπο των ρεκόρ Γκίνες.

Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1907 από μια οικογένεια αγροτών και σε ηλικία 20 ετών βρέθηκε στην Ταϊβάν, όπου έζησε για 18 χρόνια, προτού γυρίσει ξανά στην Ιαπωνία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γουατανάμπε αναγνωρίστηκε ως ο μακροβιότερος άντρας εν ζωή στον κόσμο, μετά το θάνατο του επίσης Γιαπωνέζουν Μασάζο Νονάκα, 113 ετών, το 2019.

Όταν του είχε απονεμηθεί ο τίτλος, ο Ουατάναμπε, που είναι πατέρας πέντε παιδιών, είχε πει ότι το μυστικό της μακροβιότητας είναι: «Να μην θυμώνεις ποτέ και να κρατάς το χαμόγελό σου», ενώ είχε παραδεχθεί ότι του άρεσαν τα γλυκά, όπως οι πουτίγκες και τα παγωτά.

Tags:
βιβλίο Γκίνες, ρεκόρ Γκίνες, Γκίνες, θάνατος, νεκρός, Ιαπωνία, γηραιότερος άνθρωπος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK