20:30 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η μεταφορά των τουρκικών τανκς στην Συρία γίνεται με αφορμή τις απώλειες από τις επιθέσεις του συριακού στρατού σε βάρος των δυνάμεων της Τουρκίας.

Το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Demirören ανέφερε ότι τανκς έχουν επανατοποθετηθεί από την Τουρκία κατά μήκος της επαρχίας του Χατάι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία.

Τα τανκς θα μεταφερθούν αργότερα στα τουρκικά παρατηρητήρια στην επαρχία της Ιντλίμπ, τα οποία, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, δέχτηκαν επίθεση από το Συριακό στρατό τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχασε πολλά μέλη της υπηρεσίας σε παρόμοιες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες και προέβη σε αντίποινα, σκοτώνοντας δεκάδες Σύριους στρατιώτες και καταστρέφοντας στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η Άγκυρα κατηγόρησε τη Δαμασκό και τη Μόσχα για παραβίαση των συμφωνιών του Σότσι που αποσκοπούσαν στη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ.

Με τη σειρά της, η Μόσχα, επέκρινε σφοδρά την Άγκυρα για την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ιντλίμπ, ενώ τόνισε πως η Τουρκία απέτυχε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις συμφωνίες του Σότσι, δηλαδή να διαχωρίσει τις τρομοκρατικές ομάδες από την αντιπολίτευση, όπως τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακόμη, η Ρωσία κατακρίνει την Τουρκία για τη συνέχιση της υποστήριξης των τρομοκρατών στην Ιντλίμπ και, ως εκ τούτου, τη διαιώνιση της σύγκρουσης στην περιοχή.

Στις 20 Φεβρουαρίου, ρωσικά αεροσκάφη Su-24 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, γεγονός που επέτρεψε σε συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιτυχώς επιθέσεις που είχαν εξαπολυθεί, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς εναντίον των εξτρεμιστών, γεγονός που επέτρεψε στον συριακό στρατό να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις, ανέφερε ο ρωσικός στρατός.

 

Tags:
τανκς, Ιντλίμπ, ζώνη αποκλιμάκωσης, Τουρκία, Συρία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK