16:59 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας στρατιώτης των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Νότια Κορέα (USFK) βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΗΠΑ, και στην ασιατική χώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.100 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι Αμερικανικές Δυνάμεις στη Νότια Κορέα (USFK) ανακοίνωσαν, μέσω ανάρτησής τους στο Twitter, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε βάση των ΗΠΑ στην ασιατική χώρα.

Συγκεκριμένα, οι USFK ανέφεραν το εξής:

«Ένας στρατιώτης των USFK, που βρίσκεται στο Camp Carroll βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και έτσι είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της υπηρεσίας των ΗΠΑ που είναι θετικό στον ιό. Εφαρμόζουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου για την προστασία της δύναμης».

Το Camp Caroll είναι 30 χιλιόμετρα μακριά από τη νοτιοκορεατική πόλη της Νταεγού, που είναι το επίκεντρο της έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τοπικών αρχών, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 1.146 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα και 11 νεκροί.

Ο κορονοϊός εντοπίστηκε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, στην κινεζική πόλη Γουχάν και έκτοτε έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 78.000 άνθρωποι σε τουλάχιστον 25 χώρες ανά τον κόσμο. 

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, στρατιωτική βάση, στρατιώτης, Νότια Κορέα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK