11:43 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μια ανάλυση των Google Trends αποκαλύπτει ότι οι αναζητήσεις για τον όρο «μάσκα προσώπου» έφτασαν σε υψηλά επίπεδα μεταξύ της 26ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα Google Trends, που είναι μια υπηρεσία που αναλύει τη δημοτικότητα των ερωτημάτων στην αναζήτηση της Google, έδειξε πως υπήρξε τεράστια άνοδος στις αναζητήσεις για «μάσκα προσώπου» στα τέλη Ιανουαρίου (όταν άρχισε να γίνεται... χαμός με την εξάπλωση του κορονοϊού).

Ο φονικός ιός πιστεύεται πως άρχισε να εξαπλώνεται από την πόλη Γουχάν της ηπειρωτικής Κίνας κάποια χρονική στιγμή μεταξύ 12 Δεκεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου.

Η επιδημία του κορονοϊού έχει επίσης αυξήσει τις τιμές στις πωλήσεις των μασκών προσώπου, σύμφωνα με μια έκθεση της WIRED, η οποία αναφέρει ότι η Amazon έχει ειδοποιήσει τους εμπόρους στην ιστοσελίδα της να μην αυξήσουν πολύ τις τιμές στις μάσκες.

Πολλές χώρες, όπως η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και η Ιταλία, αντιμετωπίζουν επίσης ελλείψεις στις μάσκες και σύμφωνα με έκθεση της Washington Post, σε πολλά νοσοκομεία στις ΗΠΑ εξαντλούνται τα αποθέματα από τις εξειδικευμένες μάσκες, επειδή τα ομοσπονδιακά πρωτόκολλα ορίζουν ότι αυτές οι μάσκες πρέπει να πετιούνται μετά από μία και μόνο χρήση σε περίπτωση κάποιας άσκησης.

Τα συμπτώματα του κορονοϊού

Ένα άτομο, το οποίο έχει μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εκδηλώσει διάφορα συμπτώματα, τα οποία είναι παρεμφερή μ’ αυτά ενός κοινού κρυολογήματος ή της εποχικής γρίπης.

  • Καταρροή
  • Πονόλαιμο
  • Πυρετό
  • Βήχα

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να εκδηλωθούν και πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως:

  • Πνευμονία
  • Δύσπνοια

Τα παραπάνω είναι πιο σύνηθες να εμφανιστούν στις λεγόμενες «ευάλωτες ομάδες» ή σε άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Tags:
αναζήτηση, trend, Google, κοροναϊός, κορονοϊός, μάσκα, μάσκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK