18:59 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ θα επιδοτήσει με επίδομα, κάθε ενήλικο μόνιμο πολίτη της πόλης, ως μέτρο αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού.

Επίδομα ύψους 1.200 δολαρίων σε κάθε μόνιμο κάτοικο ηλικίας 18 ετών και μεγαλύτερο, αποφάσισε να διαθέσει η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, ως οικονομικό μέτρο ανακούφισης, εν μέσω της ανησυχίας που επικρατεί για τον κορονοϊό.

Σε ομιλία του για το νέα αυτό μέτρο, ο υπουργός Οικονομικών, Πολ Τσαν, γνωστοποίησε πως είναι «συγκλονισμένος από τη βαριά ατμόσφαιρα», σύμφωνα με την εφημερίδα Asia Times.

«Ύστερα από προσεκτική προσέγγιση, αποφάσισα να διατεθούν 10.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ (1.280 δολάρια Αμερικής) σε κάθε μόνιμο κάτοικο του Χονγκ Κονγκ ηλικίας 18 ετών και πάνω, ώστε να ενθαρρύνουμε και να βοηθήσουμε την τοπική κατανάλωση από τη μια μεριά αλλά και να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους από τα οικονομικά βάρη» δήλωσε ο Τσαν.

Ωστόσο, ανήλικοι, μετανάστες που εργάζονται καθώς και νέοι μετανάστες έχουν αποκλειστεί από το επίδομα και η απόφαση αυτή έχει δεχθεί επικρίσεις από δύο νομοθέτες, τον Μπεν Τσαν Χαν Παν της Δημοκρατικής Συμμαχίας και τον Γου Τσι Γουάι του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πρόγραμμα για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού

Το επίδομα είναι μέρος ενός προγράμματος ύψους 15 δισεκατομμυρίων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία της πόλης. Σύμφωνα με το δίκτυο BBC, πολλοί τομείς έχουν πληγεί, όπως εστιατόρια και τουριστικές επιχειρήσεις κατά την έξαρση του COVID-19.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Τζονς Χόπκινς, προς το παρόν στο Χονγκ Κονγκ υπάρχουν 89 κρούσματα του κορονοϊού, ενώ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του.

Σύμφωνα με τους Asia Times, εκτός από το επίδομα, το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει περικοπές στους φόρους των κερδών, στους προσωπικούς φόρους καθώς και επιχορήγηση για επιχειρήσεις αλλά και στους μη προνομιούχους κατοίκους.

Ο Τσαν στην ομιλία του, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε πως το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να κορυφωθεί στα 18 δισεκατομμύρια μέχρι το 2021, αφού η οικονομία της πόλης, εκτός από τον κορονοϊό, είχε πληγεί και από τις διαδηλώσεις του 2019.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
επίδομα, Χονγκ Κονγκ, COVID-19, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK