16:13 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αρχές της Νορβηγίας ανακοίνωσαν πως επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στα βόρεια της χώρας, συνιστώντας ψυχραιμία στον κόσμο.

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού, COVID-19, επιβεβαιώθηκε στη Νορβηγία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Εκπρόσωποι του Ινστιτούτου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, κάλεσαν τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και εξήγησαν πως το άτομο που εντοπίστηκε να έχει ασθενήσει από τον ιό στα βόρεια της χώρας, είναι πλέον υγιής αν και παραμένει σε κατ’ οίκον καραντίνα, αν και δεν έδωσαν στοιχεία ούτε για το φύλο ή την ηλικία του ασθενή.

«Το τεστ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και παρουσίασε ένα αδύναμο θετικό αποτέλεσμα, ενώ το προηγούμενο τεστ ήταν αρνητικό. Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ίχνη του κορονοϊού» δήλωσε η Λιν Βολντ, διευθύντρια του τμήματος για την προστασία εναντίον μολύνσεων και έκτακτων μέτρων, του Ινστιτούτου.

Οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου σημείωσαν επίσης πως περίπου 100 τεστ έχουν διεξαχθεί σε κατοίκους της Νορβηγίας και μόλις ένας βρέθηκε να είναι θετικός στον κορονοϊό. Πέντε άνθρωποι που πρόσφατα επέστρεψαν από τη βόρεια Ιταλία, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και αναμένουν τα αποτελέσματα. Οι συγκεκριμένοι κρατούνται σε καραντίνα.

Μέχρι την Τετάρτη, ο κορονοϊός έχει προσβάλει 81.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά τα 2.700.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Νορβηγία, ασθενείς, ασθενής, κρούσματα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK