13:54 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είχε συνάντηση με εκπρόσωπο της Φατάχ, συζητώντας λύσεις για το Παλαιστινιακό αλλά και τις διμερείς σχέσεις.

Συνάντηση με το μέλος της κεντρικής επιτροπής του Παλαιστινιακού κόμματος, Φατάχ, Χουσείν αλ-Σιχ, είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

«Η Ρωσική πλευρά διαβεβαίωσε τη δέσμευση της για λύση δύο κρατών, στη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ... και επεσήμανε πως δεν υπάρχει εναλλακτική, μόνο οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ Παλαιστινιακής και Ισραηλινής πλευράς, υπό την αιγίδα του διεθνούς κουαρτέτου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός, η ενότητα της Παλαιστίνης πρέπει να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, κάτω από την ομπρέλα του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τρόπους, με τους οποίους θα μπορεί να ενισχυθούν οι φιλικοί δεσμοί μεταξύ των χωρών τους.

Τον Ιανουάριο, η πρόταση των ΗΠΑ, που αποτελούν μέλος του κουαρτέτου, για συμφωνία μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, απορρίφθηκε από τις Παλαιστινιακές αρχές, οι οποίες επιθυμούν ένα κυρίαρχο κράτος, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Οι ΗΠΑ είχαν προτείνει να γίνει η Ιερουσαλήμ, η πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Tags:
Φατάχ, Σεργκέι Λαβρόφ, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK