06:00 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Λίστα με συνεργάτες του Νικολάς Μαδούρο παρέδωσε στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αξιωματούχος της προσωρινής κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Λίστα με αξιωματούχους και συνεργάτες του Νικολάς Μαδούρο, παρέδωσε στις αμερικανικές αρχές, ο ειδικός επίτροπος Ασφάλειας και Πληροφοριών, της προσωρινής κυβέρνησης της Βενεζουέλας, Ιβάν Σιμονόβις, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στο διαδίκτυο.

«Σήμερα κατέθεσα στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, μία νέα λίστα με ονόματα ενεργών και συνταξιοδοτημένων αξιωματούχων της Βενεζουέλας, οι οποίοι κατοικούν ή επισκέπτονται τις ΗΠΑ, καθώς και ονόματα συγγενών που έχουν κερδίσει απευθείας, από τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στη Βενεζουέλα» ανέφερε στην ανάρτηση του στο Twitter ο Σιμονόβις.

​Στην ανάρτηση δεν γίνεται αναφορά για τον σκοπό της ενέργειας του Σιμονόβις αν και ενδεχομένως, η λίστα κατατέθηκε ως πιθανή προτεινόμενη λίστα στόχων για κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν επισήμως τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαίδο, ο οποίος ανακήρυξε παρανόμως τον εαυτό του πρόεδρο της χώρας, ώστε να εκδιώξει τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση Μαδούρο από τη χώρα.

Η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία καθώς και πλήθος άλλων κρατών ωστόσο, αναγνωρίζουν ως νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ επανειλημμένως έχουν επιβάλει κυρώσεις σε άτομα που συνδέονται με την κυβέρνηση Μαδούρο, στην προσπάθεια τους να γίνει αλλαγή στο καθεστώς. Ο Μαδούρο από την πλευρά του κατηγορεί τις ΗΠΑ για προσπάθεια να επιβάλλουν αλλαγή κυβέρνησης στη Βενεζουέλα, ώστε να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους της χώρας.

Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK